Tuesday, October 02, 2007

Valmennanko vai valmennaudunko?

Täytyy tunnustaa, etten sitten koskaan tehnyt mitään kirjallista opintosuunnitelmaa. Yritän selvitä ilman.

Viime viikon tuskaiset yritykset osoittivat, ettei kotona opiskelusta tule täälläkään mitään. Jatkuvasti ympärillä on kaikkea, mikä vie huomion. Hämärä valokin väsyttää ja sohva työpöydän takana suorastaan karjuu tulemaan torkkupeiton ja nallen kanssa päiväunille. Ja kerran kun nettiin päädyn, en sieltä kovin helposti pois lähde.

Tänään kokeilin ensimmäisen kerran yliopiston lukusalia. Työpäivä alkoi vasta yhdeltätoista ja lopetin jo neljältä, neljän viidentoista minuutin tauon jälkeen. Lievästi energisoidun juoman avulla pysyin virkeänä ja keskittymiskykyisenä koko ajan. Olin oikein tyytyväinen, vaikka tuntimäärä vähäiseksi jäikin.

Nyt pohdinnan alla on osallistuminen Eximian kevään kandi-kurssille. Lienee ainoa Jyväskylässä järjestettävä valmennuskurssi ja periaatteessa tuntuisi oikein hyvältä ajatukselta. Hinta (990e) vähän (paljon) kuitenkin hirvittää - varsinkin kun opetuspäiviäkin oli vain hiukan yli 20. Äiti on jo kovaa vauhtia keräämässä kolehtia sisaruksilta (ei mitään menestymispaineita), vaikka ajattelin sen kyllä äidin keräämistä valmistujaislahjarahoista itse maksaakin. Valmistun sitä ennen tai en.

Jos tätä nyt kukaan ylipäänsä lukee, ja jos se kukaan olisi sattunut käymään itse valmennuskurssilla tai omaisi edes jonkinlaisen mielipiteen valmennuskursseista, olisin kovin kiitollisena kuuntelemassa.

1 comment:

  1. Anonymous8:11 AM

    Itse kävin Valmennuskeskuksen pitkän kurssin. Töiden vuoksi jäi joitakin kertoja käymättä, joten en toki saanut aivan täyttä hyötyä kurssista. Itselle pettymys oli ehkä se ettei kurssilaiset juurikaan olleet toistensa kanssa tekemisissä, eikä siis oikein muodostunut käsitystä miten muilla menee. Luennot ja harjoitukset sinänsä olivat Ok, ja kurssin loppukoe antoi aikalailla suuntia miten tulee käymään. Kuitenkin tuntuu, että opin enemmän Galenos juttuja yliopiston biofysiikan luennoilla. Biologian osuus kurssista oli kyllä varsin pätevä. Kemian opettaja jouduttiin vaihdattamaan kesken kurssin. Fysiikka nyt oli yhtä hankalaa kuin kaikkialla muuallakin tuppaa olemaan. Ja lopuksi todettakoon; En päässyt Oulun lääkikseen. Luultavasti jos minulta nyt kysyttäisi, niin jättäisin valmennuskurssin väliin, ja opiskelisin senkin edestä yliopiston kursseja. Loppujen lopuksi olit missä hyvänsä, saat varsinaisen työn tehdä itse..

    ReplyDelete