Tuesday, December 12, 2006

Maiseman vaihto

Onneksi en jäänyt pois. Viimeisimmistä tenteistä, tarkoitan. Huolimatta huonosta valmistautumisesta, tentaattorit muistivat yhdellä täysosumalla ja yhdellä vähän sinnepäin -tuloksella. Nyt olen kuitenkin jälleen samassa tilanteessa. Perjantaiksi olisi tentti, noin 900 sivua luettavaa, sadan verran suoritettuna. Kaikkea en ehdi, mutta yritän tässä arpoa, josko uskaltaisin silti yrittämään edes kahden kirjan voimin. En tiedä. Kunpa sitä joskus oppisikin valmistautumaan ajoissa. Lukemaan ajatuksen kanssa, prosessoimaan, ymmärtämään ja sisäistämään. Etteivät tentit olisi aina edellisenä yönä luetun ulkoaoksentamista.

Lauantaina alkaa joululoma. Todennäköisesti intensiivisin opiskelujakso koko syksynä. Valmistaudun vaihto-opiskeluuni raahamalla mukanani järkyttävän määrän kotimaisia opintoja, lähinnä gradua.
Pitäisi lukea ja tehdä muistiinpanot koneelle noin puolesta sadasta erilaisesta dokumentista, joita en lentoyhtiöiden kitsaiden painorajoitusten vuoksi halua raahata mukaani. Siellä sitten Välimeren rannalla, lämpiminä kevätöinä istuskelen parvekkeella läppärini kanssa, siemailen eksoottisen makuisia drinkkejä ja mietin muumeja. Sitä ennen tehtävän työn määrä on kuitenkin valtava.

Pakkaamalla kaikkein alimmaiseksi muuttolaatikoihin kaikkein ikävimmät asiat voi hyvällä omallatunnolla unohtaa niiden olemassaolon muutamaksi päiväksi. Aina purkamiseen asti.

3 comments:

  1. Anonymous1:53 AM

    Itsekin olen (toivottavasti tosin entinen) tenttibulimikko. Nyt opiskelen ekaa vuotta lääkiksessä. Täällä sen viimeistään (jos ei jo pääsykokeessa) joutui huomaamaan: ulkoa ei voi opetella kaikkea. Kun tentissä pitää osata niin monta sataa termiä etteivät ne mahdu päähän mitenkään päin, on pakko harkita toisenlaisia oppimismekanismeja.

    Toivottavasti sinulle tulee ikimuistoinen vaihtoaika ulkomailla (itsekin sen kokeneena, tosin lukioaikoina)!

    Ja tsemppiä pääsykokeeseen sitten joskus. Minä luin lukiossa kaksi kurssia fysiikkaa ja vain ensimmäisestä tajusin jotain, silti pääsin lääkikseen. Mikään ei ole mahdotonta, jos jotain oikein haluaa. Ja viimeiseksi vielä: kertaus on opintojen äiti, erityisesti lääketieteen opintojen saralla :)

    - Ronjalein

    ronjalein.vuodatus.net

    ReplyDelete
  2. Thanks for shariing this

    ReplyDelete