Wednesday, April 25, 2012

Koulutiellä

Joskus sinne opinahjoon pääseminen on astetta hankalampaa. Ei riitä, että ostaa asunnon radan vierestä, ei sekään että herää joka päivä riittävän ajoissa, tai edes se, että huolehtii itsensä ajoissa junaa odottamaan.

Aamuinen paikkatietojen varaaminen keskeytyi verkkokaupan huoltokatkoon. No, ei se mitään, saa niitä paikkatietoja asemaltakin. Nopeutetun aamupalan siivin asemalle viitisen minuuttia ennen junan lähtöä. Yksitoista asiakasta jonossa ennen itseäni. No, ei sekään mitään, juna on näköjään sähköratavaurion vuoksi seitsemäntoista minuuttia myöhässä. No, ei haittaa, koska pelivaraa oli puolisen tuntia. Ai ei niitä paikkatietoja saa täältäkään, aseman tietoliikennejärjestelmät jumittavat ja lopulta sammuvat kokonaan. Junan arvioituun lähtöaikaan tulee noin viiden minuutin välein kymmenen minuuttia lisää aikaa. Henkilökunta ei osaa arvioida, ehtiikö juna edes tunnin myöhässä perille. Ei sitäkään, pääseekö kaksi minuuttia ic-junan jälkeen aikataulutettu pendolino jossain matkan varrella ohittamaan ic:n. Kaikkia matkustajia kehotetaan hyppäämään ensimmäiseen mahdolliseen junaan riippumatta siitä, mihin on lippunsa ostanut. Riippumatta siitäkään, riittääkö siellä edes paikkoja kaikille. Masunysä potkii kylkeen sen minkä ehtii tehden jo pelkästä asemalla istumisesta tukalaa. Epävarmuus mahdollisesta istumapaikasta junamatkan ajaksi ei ilahduta.

Neljänkymmenenviiden minuutin epätietoisen istuskelun jälkeen luovutan. Kokeillaan ylihuomenna uudestaan.

1 comment:

  1. No äh sentään! Harmi, että VR:llä on vieläkin ongelmia aikataulujen ja informoinnin suhteen. Pari talvea taaksepäin tilanne oli varsin ikävä ja joka aamulle sain varata vajaan puolen tunnin pelivaran myöhästelyjen takia. Monesti tuo puoli tuntia ei edes riittänyt ja silloin oli kurjaa soitella asiakkaille ja siirrellä tai perua heidän hieronta-aikojaan. Samalla tuli itselle tappiota menetettyjen töiden vuoksi.

    Mutta toivottavasti huomenna asiat sujuvat paremmin! Pidän peukkuja.

    ReplyDelete