Wednesday, May 02, 2012

Yhden luvun loppu.

Aamuinen happamuus vaihtui päiväunien jälkeiseen hämmästyneeseen onnen tunteeseen. Tässä muistojen elektroniseen arkistoon parhaat palat:
"T:n pro gradu -tutkielmaksi tarjoama käsikirjoitus on kirjoitettu selkeällä, korrektilla ja paikoin jopa tyylikkään esseistisellä suomen kielellä. Se on varsin ansiokas ja tasapainoinen, kokonaisuutena johdonmukaisesti toteutettu opinnäyte, joka täyttää kiitettävästi kirjallisuuden pro gradu -tutkielmille asetetut kriteerit. Esitämme, että se hyväksytään arvolauseella kiitettävä (4/5)."
En mä mikään kympin tyttö ole koskaan ollutkaan. 

6 comments:

  1. Anonymous3:38 AM

    Ihanaa! Oikein paljon onnea! Varmasti lämmittää mieltä tuo. Ymmärtämäni mukaan kiitettävä arvosana gradusta on erittäin vaikea saada...

    Olen aina pitänyt tyylistäsi kirjoittaa... Todella ihailen sitä! Arvosanasi olet todellakin ansiannut, vaikka siis kirjoitustyylillä (pelkästään) et sitä ansainnutkaan.

    Kaikkea hyvää!

    T: A.E

    Samasta ammatista haaveileva, viimevuoden hullussa kokeessa epäonnistunut...

    ReplyDelete
  2. Lämmin kiitos A.E! Kyllähän tuo arvosana ilahdutti - varsinkin kun odotukset itsellä kaikkien vuosien takkuilujen jälkeen olivat siellä arvosana-asteikon toisessa päässä. Tavoitteena oli puhtaasti päästä läpi, ei sen kummempaa, mutta mieluummin toki noin kuin esimerkiksi ykkösellä. En tosin uskaltaisi väittää, että noita kiitettäviä olisi mitenkään erityisen haastavaa saada - ainakin lähipiirissä lähes kaikki tuntuvat saaneen joko saman tai paremman arvosanan graduistaan.

    Toivottavasti haaveet samasta ammatista johdattavat myös tämän vuoden pääsykokeisiin..jos niin, niin toivotan todella paljon onnea ja jaksamista vielä viime hetken opiskeluihin - ja tietysti sinne kokeeseen itseensä!

    ReplyDelete
  3. Anonymous4:19 AM

    Kiitos onnen toivotuksista! Kyllä sinne kokeisiin ollaan tänä vuonna menossa, mutta paljon vähemmällä lukemisella olosuhteiden pakosta. Mutta siis toivon itse itselleni paljon onnea kysymysten suhteen :). Tuurilla voi olla tänä vuonna kohdallani iso merkitys.

    Kyllä se kiitettävä arvosana hieno homma on taustasi tuntien. Tarkoitan siis sitä, että todennäköisesti olet gradun vääntänyt enemmän tai vähemmän vasemmalla kädellä pääopintojesi ja -tavoitteiden ohessa. Olen iloinen puolestasi :).

    Ja kiitos vielä tästä blogista. Olen saanut tästä paljon kannustusta! Onnea myös masuasukin kasvatukselle. Omat haasteeni pääsykoelukemisen suhteen liittyvät juuri em. aihepiirin asioihin (x2). Voit kuvitella :). Mutta päivääkään en vaihtaisi pois <3!

    T: A.E

    ReplyDelete
  4. Anonymous9:01 AM

    Hyvä arvosana. En tiedä, miten niitä teillä jaetaan. Itse tein ensimmäisen tutkinnon tiedekunnasta, jossa paras arvosana oli laudatur. 25 vuoden aikana laudatur-graduja oli tehty tasan yksi kpl.

    ps. tein paluun punaisiin kenkiin. Graduahdistusta on luvassa siellä ;)

    ReplyDelete
  5. Johanna11:17 AM

    Olen jonkin aikaa lueskellut blogiasi ja ajattelin vaan kommentoida ja sanoa, että tykkään tosi paljon kirjoitustyylistäsi ja muutenkin näitä postauksia on kiva lukea.
    Unelmissani olisi päästä lääkikseen. Kävin tämän vuoden kokeessa, mutta en usko pääseväni vielä sisään. Ensi vuonna sitten uusi yritys. Olen saanut paljon hyviä vinkkejä täältä blogistasi ja ensi syksyn ja kevään urakka tuntuu ehkä vähän pienemmältä (tosin tiedän, että rankka taival tulee varmasti olemaan).

    Kiitos sinulle ja paljon onnea tuleviin haasteisiin! :)

    ReplyDelete
  6. Neiti S: en ole kauhean perehtynyt laitoksen arvosanajakaumaan, kun arvosteluasteikkokin muuttui kiitettävä-hyvä-tyydyttävästä nykyiseensä vasta hiljattain. Ja loppujen lopuksi ihan sama, olen itse oikein tyytyväinen, ja se on tietysti tärkeintä. Kiitos linkkivinkistä, olenkin meinannut käydä kyselemässä, mitä gradulle kuuluu. Tsemppiä sen kanssa edelleen!

    Johanna: lämpimät kiitokset! Vähän laiskahkosti tulee opiskelusta kirjoiteltua nykyään, mutta hauskaa, jos vanhoistakin sepustuksista on ollut jotain iloa. Niin, ja onnittelut uravalinnasta! On se kyllä kaiken unelmoimisen ja tavoittelemisen arvoista.

    ReplyDelete