Sunday, December 18, 2005

Lomatunnelmissa

Yliopiston loma alkoi viime keskiviikkona enemmän tai vähemmän epäonnistuneen suomen kielen tentin jälkeen. En osaa yhtään arvioida, pääsinkö edes läpi. Sainko yhtä ainutta pistettä? Eipä kyllä muuta voi odottaakaan tentiltä, jossa pitää muun muassa analysoida lausetta "Katiska puhkesi kyyneliin kuultuaan linnunpöntön kuolemasta". Tulokset määritellään ei niinkään osaamisen vaan ennemminkin normaalijakauman perusteella, joka on kieltämättä aika mielenkiintoinen tapa tuollaiselle tentille. Tentaattori siis valitsee mielestään parhaan paperin ja vertaa muita siihen. Kuulun todennäköisesti siihen muutamaan prosenttiin, joiden kohtalona on tulla hylätyksi. Enkä jaksa itkeä. Tai no ehkä vähän, koska tuo kurssi kuuluu pakollisiin opintoihin, eikä todellakaan kiinnostaisi suorittaa sitä uudelleen.

Aikuislukiostakin pääsi tauolle jo torstaina. Tauko tulikin sikäli tarpeeseen, että tarvitsen hiukan ylimääräistä aikaa kiriäkseni muun kemian ryhmän kiinni. Olen kyllä tietysti omina lukioaikoinani käynyt kemia ykkösen, mutta kurssisisältö on kaikesta päätellen paisunut aivan käsittämättömiin mittoihin, joten kävin nyt sitten ostamassa myös kemia ykkösen oppikirjan lomalukemisiksi. Lisäksi heti lomaa seuraavalla viikolla pitäisi käydä tekemässä niin matematiikan kuin kemiankin kokeet ja ainakin matematiikan suhteen on ensimmäisen kurssin hyvän menestyksen takia melkoisia paineita menestyä jatkossakin. Samanlainen olin lukiossakin; jos jostain monen kurssin oppiaineen ensimmäisestä kurssista sain kympin, piti muille kursseille taata sama arvosana. Meidän lukiossamme kun vielä käytettiin todistusten sijaan sellaisia kurssivihkoja, joihin käytiin aina kurssin jälkeen hakemassa numero ja opettajan allekirjoitus. Siinä ne sitten siististi lepäsivät allekkain, kympit ja muut kympit.

Nyt eniten haastetta tuottaakin ahkeran opiskelun aloittaminen heti huomenna. Lomalle riittäisi opiskeltavaa kemian kahden, matematiikan yhden kurssin ja kirjallisuuden yhden tentin verran. Jälkimmäiseen olisi kaikenlisäksi toinen tenttikirjoista på svenska, joten sen tavaamiseen pitänee varata tupla-aika.Yritän oikeasti ottaa itseäni niskasta kiinni heti huomenaamulla aamulenkin jälkeen ja aloittaa vaikka siitä kemiasta. Luku sitä, yksi luku matematiikkaa, luku kirjallisuutta. Ei kai paha.

No comments:

Post a Comment